Hvad er hepatitis. Hepatitis (leverbetændelse) 2019-04-25

Hvad er hepatitis Rating: 9,2/10 731 reviews

Hepatitis

hvad er hepatitis

I andre tilfælde kommer det mere snigende, og trætheden bliver hovedsymptomet. Det frarådes, at blødere får foretaget leverbiopsi på grund af den forøgede blødningsrisiko. Det sker meget sjældent og næsten udelukkende hos personer, som i forvejen er alvorligt syge. Såsom producerer galde nødvendig for fordøjelse, lagring af mineraler og vitaminer, som bistår i blodpropper vitamin K-tillæg , neutralisere giftstoffer, der producerer aminosyrer til at opbygge sunde muskler, regulering af energi, opretholde hormonbalancen, forarbejdning af narkotika. Risikoen for infektion øges hos patienter, som kræver gentagne transfusioner af blod eller blodprodukter. Der er mange grunde til hepatitis, der omfatter infektioner A, B og C, som mange af os er kommet på tværs, men også, at sygdommen også auto-immun hepatitis, fedtlever hepatitis, alkoholisk hepatitis og toksin induceret hepatitis.

Next

Hepatitis A (smitsom leverbetændelse type A)

hvad er hepatitis

Jo yngre den smittede person er, desto større er risikoen for, at personen udvikler en langvarig kronisk hepatitis B-infektion. Årsager til leverbetændelse Efter smitten formerer virus sig i levercellerne. For små børn gælder det, at de for det meste oplever et mildere forløb og sjældent bliver gule i huden af galde. Virusen er rettet mod leveren. Børn har ofte ingen sygdomssymptomer. Ved smitte findes der forskellige måder at forsøge at behandle sygdommen på.

Next

Hvad er fordele og ulemper ved Hepatitis A Vaccination?

hvad er hepatitis

Når immunsystem er svækket Autoimmun hepatitis er en konsekvens af svigt af immunsystemet, der ødelægger levervæv. Hvis du føler dig syg, kan du beslutte, om et par timers hvile om dagen er nødvendig. I langt de fleste tilfælde er vaccination at foretrække. Hepatitis A immunisering er effektiv to uger efter den første dosis, en faktor, der kan placeres blandt sine mange fordele. Man siger, at næsten alle spædbørn af forældre smittet med hepatitis B, selv vil udvikle den kroniske form for hepatitis B.

Next

Hvad er hepatitis? Hepatitis

hvad er hepatitis

Ved smitte tager det omkring 15-50 dage fra smitten er sket til, at man bliver syg. Dette giver i sig selv ikke problemer, men hvis der går hul på udposningerne kan det medføre et stort blodtab som kan være livstruende. Leveren har dog en stor reserve kapacitet, og f. Gulsoten kan enten udvikle sig lige når hepatiten opstår, eller længere hende i forløbet af en kronisk hepatitis se komplikationer til hepatitis som regel i forbindelse med at hepatiten har medført skrumpelever. Disse symptomer er meget typiske for en igangværende leverbetændelse. Dette skyldes primært de vanskeligheder, de kan opleve på grund af uvidenhed om andre. Med mælk af mor-virus Hepatitis B overføres ikke.

Next

Leverbetændelse (hepatitis)

hvad er hepatitis

Hepatitis E løser normalt sig selv, men kan udvikle sig til akut leversvigt. Efterhånden som leverprøverne normaliseres, trapper man ned i prednisolon. Børn kan også blive vaccineret mod hepatitis B, men ofte blot med den halve voksendosis. Når de fleste voksne får denne sygdom, de får den akutte form, der normalt løser inden for seks måneder og kan have symptomer som mavebesvær, jaundiced gulfarvning hud og øjne, smerter i leddene, træthed, manglende appetit, mavesmerter og mørke -colored urin. Der er dog ingen specifik medicinsk behandling.

Next

Autoimmun Hepatitis

hvad er hepatitis

Hepatitis E er en potentielt alvorlig akut sygdom. . Hepatitis A er en forbigående virusinfektion, og hepatitis B udvikler sig normalt ikke kronisk. Hos ganske få patienter er der ikke komplet respons efter behandling med prednisolon og Imurel. Derudover kan afføringen blive lys og urinen mørk. Men de, der ved, at de har smitsom leverbetændelse behøver kun tage et par basale forholdsregler for at forhindre passage af infektion omkring.

Next

Hvad er D hepatitis, Hepatology, hepatitis B og C ud over

hvad er hepatitis

Hvordan er langtidsudsigterne, når man er blevet smittet, og kan man dø af hepatitis A? Disse problemer kan opstå inden for tre til fem dage efter, at vaccinen er leveret, og de normalt vare så længe som 48 timer. Bakterielle patogener kan forårsage hepatitis og leptospirose syfilis. Gravide kvinder er mest udsatte for fatale komplikationer. Hvad er symptomerne på hepatitis B? Her kan man forsøge andre nyere midler til at hæmme immunapparatet. Først og fremmest gælder det om at undgå at blive smittet, hvilket gøres ved god hygiejne og vaccination.

Next

Hvad er fordele og ulemper ved Hepatitis A Vaccination?

hvad er hepatitis

Her kan man få medicin, der er under udvikling, som kan holde sygdommen nede og i ro. Hvad er årsagen til virushepatitis? God hygiejne reducerer risikoen for smitte. Det er det en god idé at vaccinere selv små børn mod Hepatitis A før rejser til områder med stor hepatitis A risiko, så de ved hjemkomsten ikke smitter videre til pædagoger og andre forældre i børneinstitutionen. Der findes derimod ingen vaccine mod hepatitis C. Er hepatitis B farligt og kan man dø af sygdommen? Hepatitis kan skyldes sygdomme, der først og fremmest angriber levercellerne som for eksempel smitsom virushepatitis. De har bogstavsbetegnelser fra A til E fx hepatitis A virus, hepatitis B virus, osv. Generelt er behandling for hepatitis A ikke nødvendigt, men ved symptomer på alvorlig væskemangel , afkræftelse og påvirkning af hjernen og leveren bør man blive indlagt og observeret tæt.

Next

Autoimmun Hepatitis

hvad er hepatitis

Så får man det, man kalder en autoimmun sygdom. Hvad er hepatitis Hepatitis B - er det generiske navn af akutte og kroniske inflammatoriske sygdomme diffuse lever af forskellig oprindelse. Begge disse infektionen kan også forårsage nyresygdom. Der er i øjeblikket seks forskellige former for viral hepatitis er kendt. Hos små børn kan gå ubemærket hen.

Next

Hepatitis

hvad er hepatitis

Desuden er der hyppigt immunglobulinforhøjelse. Hepatitis ses også ved sygdomme, hvor betændelsen er led i en infektionssygdom, der rammer flere organer eller hele kroppen - for eksempel. Mange grøntsager giftstoffer har en direkte toksisk virkning på leveren celler, hvilket fører til sine alvorlige læsioner, herunder nekrose og store områder af menneskelig død. En smittet gravid kvinde kan også overføre viruset til hendes foster. Vaccination mod hepatitis B Hepatitis B kan undgås ved vaccination. De fleste, der smittes med , udvikler antistoffer og bliver raske inden for et halvt år.

Next